Tornar a REPERTORI

"ALÇAR EL VOL"

RGPI: V-1940/93.     ISBN: 84-920569-2-4

 

Comedia dos actes. Duració 90 minuts. Cinc actrius, dos actors.

Personages: Lídia, Carme, Elòdia, Maria, Pili, Josep i Martí.

L'acció en sala d’estar de casa en nivell mig alt. Época actual.

 

Sinopsis argumental:

 

Lídia es casà en Josep fa sis mesos, i atenent al desig del seu marit, accedí a viure en la casa paterna compartint-la en Carme, la mare viuda. El motiu d’haver vixcut sempre allí, i de tindre el bufet d’advocat que fon utilisat per son pare, ha segut l’excusa per a no anar-se’n a viure els dos a soles.

 

Carme es una dòna absorbent. Mai aprovà la relació de son fill en Lídia, en la que veu a una rival disposta a disputar-li l’afecte de son “Pepin”, com nyanyerament sempre el nomena, mostrant-se davant d’ell con una malalta necessitada d’afecte i conreu. Josep és dèbil, sense voluntat pròpia ha vixcut emmarat, acostumat a no prendre decisions i anar per la senda que de chicotet li marcaren; continuador de l’ofici del pare i futur cap de família.

 

Martí és de l’edat de Josep, i antic amic del matrimoni que sempre estigué enamorat de Lídia, per mes que no s’atrevira mai a insinuar-se per respecte a l’amistat que l’unia en Josep. Últimament la vida s’ha fet insoportable per al matrimoni, puix passats els primers mesos, Lídia viu desficiosa en un pis on se sent com un moble i on no la deixen fer res, ya que les costums de Carme són llei per a tots. Repetidament ha intentat convéncer a Josep d’anar-se’n a viure a soles, mes ell no vol ni plantejar-se la situació de deixar a la mare, a la que supon en salut crítica.

 

Després d’una escena en que la mala voluntat de Carme fa que el matrimoni prenga la decisió de separar-se, Lídia es refugia en l’afecte de Martí que ha reviscolat, en vore la mala fe de la mare i el fill cap ad ella. Decidida la ruptura, Lídia abandona la casa anant-se en Martí, deixant a Josep junt a sa mare, i... alçant per fi el vol.
 

Tornar a REPERTORI