Tornar a REPERTORI

"BENIBUFIT"

RSGAE: 5.535.319     ISBN: 84-931034-7-0

 

Desbarat en un acte. Tercer de la “Trilogia de la coentor”.

Duració: 45 minuts. Cinc actrius i un actor.

Personages: Lola, Visitació, Felisa, Fina, Rosa, i Orenci.

L'acció en el bar d'un poble. Época actual.

 

Sinopsis argumental:

 

Com en les anteriors etapes, la vesprada també transcorre en el mateix bar de costum.

 

Felisa, que en la primera part de la “trilogia” fon empleada del bar i chica de la neteja, un tant especial pel seu modo d'expressar-se, s'ha convertit ara en l'ama de la casa per matrimoni en Orenci. Lo qual ha segut prou criticat per les “forces vives” de la comunitat.

 

Les coentes del poble, en franca competència, falses amigues entre sí, i rencoroses en grau màxim per més que ho intenten dissimular, hui es reunixen a berenar com solen fer un dia cada semana.

 

En l'afany de criticar sempre a les absents com qui no vol la cosa, passen de comentar les últimes compres que han efectuat en les recents visites a la ciutat, a abocar malintencionades insinuacions, quan no obertes insidies, relatives a cóm es desenrolla de ordinari la vida en Benibufit, poble de reduïda població, encara que d'aumentades ínfules.

 

Un diàlec obertament còmic, ple de delirants ocurrències, aprofitarà d'acompanyament a l'abundant berenar en el qual s'obsequien esta vesprada les chafarderes “amigues”. No obstant, un ¿chicotet? altercat, relatiu a la possible filiació política d'alguna d'elles, abocarà l'amistosa concòrdia veïnal cap a un final inesperat que fa les delícies d'un públic, ya coneixedor per les atres dos parts de la trilogia, de les circumstàncies que concorren en les particulars habitants d'este poble imaginari.

 

Tornar a REPERTORI