Tornar a REPERTORI

"DILIGÈNCIA PREVIA"

RGPI: V-6442/96.      ISBN: 84-88015-16-X

 

Monòlec d’intriga en un acte.

Duració 20 minuts. Una actriu.

Personages: Marga.

L'acció en un despaig de l'Audiència. Época actual.

 

Sinopsis argumental:

 

Marga ha segut conduïda davant del juge instructor, el qual ha obert diligencies prèvies, relatives al cas en el qual ella es troba embolicada. L’estat anímic de Marga fa que poc a poc, i per mig de la resposta a les supostes preguntes del funcionari, pugam enterar-nos del drama ocorregut entre ella i Ferran, el qual era el seu companyer.

 

Tot anava prou be entre els dos fins que Ferran es trobà de nou en un amic antic, Eulogi, qui en un moment determinat intentà propassar-se en Marga. Ella, per por a que es produïra un encontre entre els hòmens, silencià la situació, i a partir d’eixe moment es propongué que l’amistat dels dos hòmens finalisara.

 

Com Eulogi, segurament cremat en ella per no conseguir lo que es proponia, escomençà a fer-li la vida impossible, Marga, en defensa de la seua convivència en Ferran, es dedicà a preparar una situació que el fera alluntar-se d'ells. I aixina, en molta imaginació anà forjant un pla que resultara segons ella necessitava.

 

Pensant que li seria molt difícil posar a Ferran en contra del seu amic, planificà que fora Eulogi qui renyira en Ferran, per lo que deuria fer aparéixer ad este davant d’Eulogi com a un mal amic, i conseguit això, engrescar quant poguera per a que tot eixira a la seua conveniència. Per supost, cuidant-se de que Ferran no patira per la situació, puix que tot l’embolic ella el formava en defensa de l’amor del seu companyer, lo que més volia en la vida.

 

I per fi ho va conseguir, Eulogi, després d’una escena forta i molt desagradable que feu patir a Ferran, se’n anà. Lo que ocorregué després fon inevitable que ocorrera. ¿O no?.

Tornar a REPERTORI