Tornar a REPERTORI

"EL DIMARTS ATRA VEGADA"

RSGAE: 681.641     RGPI: V-6276/87.

 

Comedia en un acte. Duració 40 minuts. Cinc actrius i tres actors

Personages: Elisa, Delia, Nati, Sònia, Marta, Jesús, Vidal i Fidel.

L'acció en l’escenari d’un teatre. Época actual.

 

Sinopsis argumental:

 

El grup artístic d’una falla de barri es reunix en el teatre uns dies abans de l’estrena d’una obra, per a dur a cap un ensaig que s’encabota en no eixir al gust de Jesús, jove en inquietuts artístiques i que s’ha fet càrrec de la direcció del quadro.

 

L’obra que estan montant no agrada a ningú, puix es l'adaptació d’un dramó històric feta per Fèlix, nebot del President i llibretiste fracassat, que s’amaga en l’estil esperpèntic i fàcil de la farsa per a intentar dissimular les poques virtuts que com a dramaturc en té. Ademés, Jesús es troba desesperat, ya que tots els intérprets que intervenen en l’obra s’han pres a chança l'adaptació de l'empastre, i aprofiten per norma els ensaigs per a parlar, fer-se bromes i passar-ho lo més divertit possible.

 

De volta en quan, Vidal, pel seu conte, li tirarà algun capot intentant ajudar-lo, colaborant aixina a mantindre l’orde entre els membres del grup. Com a l’ensaig mai acodixen tots, este es deu realisar sempre per escenes i substituint als absents que han de donar lletra i peus, raó per la qual cadascuna de les escenes ensajades eixirà indefectiblement mal.

 

Totes estes circumstàncies fan que l’acte siga un verdader guirigall en la patent desesperació de Jesús, que en esta ocasió donarà per acabat l’ensaig un tant violentament, i renunciant a continuar al front del quadro. Davant d’esta situació i com és normal entre amics fallers, tots li faran la pilota intentant assossegar-lo, dorant-li la píndola, i despedint-se fins el pròxim dimarts, en que tornaran al teatre per a ensajar de nou.

Tornar a REPERTORI