Tornar a REPERTORI

"EM TORNE A CASA"

RSGAE: 2.156.286     RGPI: V-628/90.

 

Comedia infantil. Duració 40 minuts. Sis actrius i sis actors.

Personages: Violeta, Emma, Pili, Elisa, Sònia, Gisela, Rafel, Hèctor, Sergi, Federic, Òscar i Maties.

L'acció en el saló d’un pis deshabitat. Época actual.

 

Sinopsis argumental:

 

En un pis que la tia de Violeta té tancat des de fa temps s’ajunten en els últims dies un grup de crios en hores d’escola. Tots venen, en distints moments de la vesprada, a fer companyia a Rafel, un chiquet de huit anys que per un problema familiar ha fugit de sa casa.

 

Mal assessorats pels dos companyers més majors del grup, han simulat un seqüestre pensant que els pares de Rafel, creent que li haja ocorregut lo pijor, desistiran de portar avant els tràmits de divorç que tenen previst.

 

Al llarc de la vesprada, van acodint amics i amigues, portant-li algun que atre present, tals com berenar, llepolies, subsistències o tebeos, que l’ajuden a mantindre’s i a no avorrir-se massa, en els dies que encara ha de continuar fent-se passar per seqüestrat, per a que funcione perfectament el pla que s’han forjat.

 

Com és normal entre chiquets, cadascú farà les gràcies pròpies de la seua personalitat jugant a distraure a Rafel, i ¡cóm no!, traent lo millor de la seua vena artística en un desig de minorar als demés. En esta sana competència uns recitaran i uns atres cantaran, encara que això sí, en "plaí-back" i sense música, lo qual donarà un especial sabor a tan originals interpretacions.

 

A la fi, per una indiscreció de Maties, que és el lloctinent de Òscar, el més major i cervell gris de l'operació, es descobrix una manipulació gens sana de la que estan els dos fent objecte al pare de Rafel, lo qual fa que tots es posen en contra de tan mesquina acció, rebujant-los, i decidixquen acabar en la farsa, penedint-se i... tornant-se a casa.

 

Tornar a REPERTORI