Tornar a REPERTORI

"ESTACIO D’ENLLAÇ"

RSGAE: 2.071.426     RGPI: V-417/89.

 

Comedia un acte. Duració 45 minuts. Quatre actrius i tres actors.

Personages: Rossent, Amadeu, Paco, Marga, Sara, Maria, Adela.

L'acció en el bar d’una estació ferroviària. Época actual.

 

Sinopsis argumental:

 

En el bar d’una estació de poble que no té més importància que servir de nuc ferroviari, es reunixen varies persones interessants pels distints aspectes humans i particulars que presenten, en el curt espai de temps que s’emplea en l’enllaç.

 

Una parella de passagers que continuen viage, composta per Amadeu, home jove un tant apàtic i desapassionat, i Rossent, prou més major que ell i en una característica d'inequívoca afectació, per mes que no exagere la nota. Rossent busca desesperadament algú en qui depositar el seu afecte.

 

Paco i Maria formen el matrimoni encarregat del bar. El marit reflexa al clàssic model d’home entenimentat de poble, calmós d’aspecte, observador sempre, ensenyat per l'experiència a prendre’s la vida en la necessària filosofia. Es mostra sempre prudent i humà, tant en els estranys que atén en el bar, com en el tracte de la pròpia muller.

 

Marga, dòna d’uns quaranta anys, és habitual del bar en les hores de l’enllaç en espera d’un possible client... Se li nota patentment la professionalitat en l’ofici més antic del món.

 

Sara és una jove de vint anys, que eixa nit ha decidit abandonar la casa paterna i el poble, farta d’un entorn que l’ofega, sense més expectativa que morir-se d’avorriment en un ambient que li és hostil. Esglayada pel futur que li espera està decidida a prendre el tren que ha d’arribar... No obstant, Sara no conseguirà portar a cap el seu proyecte, puix entre Adela, germana major que l’ix a l’encontre, i Marga, que recorda en esta situació sa pròpia historia, impediran que done el pas que ha de portar-la a una caiguda potser irreparable.

Tornar a REPERTORI