Tornar a REPERTORI

 

"FRONT A L’ESPILL"

RSGAE: 4.539.743

 

Comedia en un acte. Duració 45 minuts. Cinc actrius i una veu.

Personages: Paca, Susi, Fina, Espill, Lolita, i veu de Joan.

L'acció en un apartament de fadrina. Época actual.

 

Sinopsis argumental:

 

Paca, veïna de Fina, visita la casa d’esta en la seua absència en companyia de Susi, per a portar-li una encomanda. Molt obertes al diàlec i a la crítica, expondran la situació per la que passa l’ama del pis, i el problema que li ha supost quedar-se últimament sen-se l’ajuda d’una assistenta que li atenia la casa. Complit pel moment el motiu que les duya se’n van, fins a més tart en que tornaran, ya estant Fina en la casa.

 

Fina torna a casa on viu a soles, massa a soles, i en la seua soletat parla en un espill que no li sol donar la raó. Naturalment, els diàlecs mantinguts en l’espill, plens d’ironia per part d’este cap a Fina, mostren el desfici que ad ella produïx quant la rodeja: els problemes laborals, contactes més o manco íntims en amigues i companyers, i inclús el tracte veïnal que en Paca manté. L’espill sempre es burla descaradament de Fina i la repta a conseguir millors metes.

 

Ara Fina ha barallat en Joan, i es planteja sériament el pervindre que li aguarda. Acceptant el repte de l’espill intenta concertar per teléfon una eixida en Joan que li ix fallida. Ad esta adversitat s’unix la nova visita de Paca i Susi que li afig un to agre, encara que còmic, al seu estat d'ànim. Per contra, l’inesperada visita de Lolita que ve a solucionar-li el problema de l’assistència domestica, unida a una reconsideració telefònica per part de Joan, que ha decidit acceptar la proposta que li ha fet Fina, farà que esta reprenga l'ànim de viure veent per fi un nou horisó al final del túnel.

 

D’este nou ànim farà partícip a l’espill fent-li saber que ha segut ella, naturalment, la que ha guanyat el joc.

 

Tornar a REPERTORI