Tornar a REPERTORI

 

"LA FOTO"

RGPI: V-2065/93.      ISBN: 84-920101-0-X

 

Desbarat en un acte. Primer de la "Trilogia de la coentor"

Duració 40 minuts. Quatre actrius i dos actors.

Personages: Visitació, Rosa, Nati, Felisa, Orenci i Peris.

L'acció en un bar de poble buit de gent. Época actual.

 

Sinopsis argumental:

 

El màxim exponent de la coentor coincidix en les tres dònes que hui es reunixen per a fer-se una foto, que deurà d'ilustrar el programa de les Festes Patronals de Benibufit.

 

En el bar del poble, hui tancat al públic, estan Orenci i Felisa preparant-ho tot. Orenci és home tranquil, dels que “passen” de tot i que només desija acabar pronte per a tornar-se’n a casa. Felisa és una chica un tant especial. Jove i prou aturrullada, neteja i ajuda en el bar, i fa encomandes si li les demanen, pero; posant l’orella sempre que pot, per allò d’enterar-se de cóm va la vida en el poble.

 

Rosa i Nati són membres de la directiva en la Junta de Festes. Com la junta es compon només d’elles i la Presidenta, la faena se l’han de repartir entre les dos, pero a canvi destacaran en els actes festius, que es presenten lluïdors i per lo tant coents.

 

Visitació, ademés de Presidenta és la dòna de l’alcalde. Si algú, necessitat d’una definició total per a expressar el màxim grau de la coentor no la trobara, sols deuria dir: “Visitació”.

 

Donya “Visi”, llig a les atres el programa dels actes en els que alguns punts proyectats s’han variat, lo que no fa gens de gràcia a les atres que protestaran tot lo que puguen, criticant-se i insultant-se per lo baix i a amagades.

Per fi arriba Peris, fotógraf oficial de l’ajuntament per concessió directa de l’alcalde, que igual fa els carnets dels chiquets per a l’escola municipal, que el reportage de la reina de les festes. En l’afany de totes per destacar en la foto, organisaran una brega que acabarà poc menys que com s’acabà el ball de Torrent.

 

Tornar a REPERTORI