Tornar a REPERTORI

 

"¡MALAIT SIGUES!"

RSGAE: 5.348.784

 

Comedia dramàtica en dos actes.

Duració: 90 minuts. Intérprets: Quatre actrius i dos actors.

Personages: Elvira, Marta, Tere, Rosalia, don Josep i Pepin.

L'acció en el saló d’una casa modesta. Época actual.

 

Sinopsis argumental:

 

La supervivència d'una dòna malalta, afectada de tetraplègia, la qual compartix casa i vida en una germana viuda i un nebot subnormal, pot resultar una experiència molt difícil d'oblidar. Elvira tingué un accident domèstic, segons pensa ella provocat pel seu nebot Pepin, i des d'aquell nefast dia es veu obligada a ocupar una espècie de llit en rodes, el qual s'ha convertit en part consubstancial del seu propi cos.

 

El seu estat d'immovilitat total que només li permet moure el cap, la fa dependent per complet de les atencions de Marta, la seua germana, la qual per la seua prematura viudetat i la desgràcia afegida de tindre un fill deficient síquic, ha de sumar l'experiència de sentir-se malalta, cuidadora, i assistenta, i vigilanta ademés dels freqüents desmans inocents de Pepin.

 

Pepin és un adult en inteligència de chiquet, o potser un chiquet embotit en el cos d'una persona adulta. Els seus jocs solitaris, o en companyia d'una gosseta en la qual compartix els seus dies, només s'alteren en algunes atencions a sa tia Elvira, en la qual mai s'ha dut massa be.

 

Ara, per a complicar-ho més, si és que més es podia complicar, ha ocorregut una desgràcia. Una atra. La gossa ha patit un greu atropell del que ningú espera que es recupere, pero ocorre alguna cosa anormal, insòlita, i casi impossible d'explicar per ad una ment racional, que produïx un canvi insospitat a la situació. ¿Serà de veres que només els inocents poden ser receptors de prodigis?

 

Tornar a REPERTORI