Tornar a REPERTORI

 

"NAVELLOS, 18"

RGPI: V-6165/86.      ISBN: 84-85446-41-5

 

Drama en un acte. Duració 40 minuts. Cinc actrius.

Personages: Fina, Concha, Magda, Ampar i Teresa.

L'acció en el saló d’una casa del centre antic. Época actual.

 

Sinopsis argumental:

 

En una casa antiga del carrer Navellos viuen quatre germanes, en l’estretea econòmica que comporta la circumstància de que només Fina, segona en edat, aporte un sou a casa. A pesar dels problemes econòmics i sense contar en ningú, Fina va portar fa dos mesos al pis per a compartir taula i casa, a Teresa, una amiga íntima que s’ha guanyat la malvolença de les demés, ya que ignora olímpicament a les atres components de la família, fent exclusivament la seua vida.

 

Tot transcorre un dumenge. Fina en bata d’estar per casa, ou música relaixadament mentres Magda, germana tercera, s’està arreglant per a eixir, al temps que no para de marmolar en contra de quant la rodeja. Davant de l'indiferència que li mostra Fina, critica a Teresa, en lo qual conseguix exasperar a la seua germana, que intenta inclús pegar-li.

 

Ampar, la més jove, va a eixir i manté un diàlec en Fina en el que esta es preocupa per saber en qui ix i en qui va. Ampar, ignorant de tot lo que està passant, mostra ilusió llògica per casar-se, i pregunta a Fina per qué ella no es casa. Fina mostra en el seu comentari una forta aversió cap al sexe masculí.

 

Teresa, de sobte, ha decidit deixar la casa, lo qual produïx un trauma fortíssim a Fina, que veu cóm la seua ilusió va a desaparéixer de sa vida. En un diàlec íntim acaba pregant-li que no la deixe, a lo qual ella no accedix, burlant-se dels seus sentiments. Fina, desesperada, simulant brindar en ella en un intent de quedar com amigues, li fa beure un verí i la mata. En mig de la confusió general i en un moment tremendament dramàtic, va al teléfon, i cridant a la policia declara el seu crim.

 

Tornar a REPERTORI