Tornar a REPERTORI

 

"PAELLA DE MARISC"

RGPI: V-970/93.      ISBN: 84-920101-0-X

 

Comedia en un acte. Duració 45 minuts. Tres actrius i dos actors.

Personages: Rosi, Eva, Pepa, Paco i Lila.

L'acció en el saló d’una casa normal. Época actual.

 

Sinopsis argumental:

 

Rosi i Eva, companyeres circumstancials de treball, compartixen taula i llit en casa de donya Pepa.

 

Esta, mare de Paco, és el cervell d’una banda de lladres de poca monta. Son fill és en les chiques un aprenent de conquistador, i en donya Pepa un fillet atent i servicial, encara que a voltes li coste prou conservar la paciència. El Lila és un personage original. Especialiste en desmontar joyes i desfer-se de botins, treballa per al clan. És un tio exacte i competent, sino fora per les seues supersticions, corades, i tremenda por als morts.

 

Paco, en idea de canviar d’aires prepara un pla per abandonar el clan, fugint en l'últim botí que ha de replegar el Lila. Les chiques, fartes ya, han descobert l'intenció de Paco, i li preparen un parany en el que ell inevitablement caurà, canviant-li el botí i fugint elles en les joyes bones, i un passage al Brasil.

 

Pero... donya Pepa, que no sabem si per malaltia, excés de pes, o comoditat, circula per casa en una cadira de rodes, sol menjar per tres, i hui, una abundant ració de paella de marisc portada de la “pizzeria” del costat, li ha fet la faena d’enviar-la a l’atre món.

 

Com una part de les joyes que Rosi i Eva volen portar-se, es troba amagada en la cadira de Pepa, es crearà una situació d’extrema comicitat quan les chiques tinguen que traslladar a Pepa en braços des de la cadira al sofà... i corrent del sofà a la cadira perque en eixe moment arriba el Lila a replegar el paquet.

 

En una escena en que deuen carregar la morta, despistar al Lila, córrer per escena fugint en la cadira, i intentar fer-se les inocents, ho emboliquen tot a manta, i s’arriba a un final en el qual caldrà fer-ho brindant en champany... ¡per la paella de marisc!

 

Tornar a REPERTORI