Tornar a REPERTORI

 

"¡POBRE TITO!"

RSGAE: 2.084.073     RGPI: V-463/90.

 

Comedia en un acte. Duració 40 minuts. Una actriu i un actor.

Personages: Clara i Emili.

L'acció en el dormitori d’un matrimoni. Época actual.

 

Sinopsis argumental:

 

Clara i Emili formen un matrimoni jove. Estan en la trentena en quant a edat i componen una parella atractiva, desenvolta i equilibrada, en bona formació intelectual. Hui celebren l’aniversari de boda. Es troben els dos apitonant-se per assistir a un sopar en el Astoria, quan els arriba un telegrama en el que estrictament, se'ls comunica que Tito, que és amic de la família, companyer de despaig i un dels socis d’Emili en el negoci, ha mort.

 

La situació que esta notícia planteja canvia necessàriament tots els plans prevists per a la velada, i més encara quan el desplaçament per al soterrar caldrà fer-lo en el tren, fins al poble on a Tito se li ha ocorregut, veges tu per qué, anar a morir-se.

 

En tant fan temps per a traslladar-se a l'estació, i mentres s’acaben de vestir, van recordant anècdotes i escenes de passades circumstàncies en el qui els ha deixat, manifestant un tant de dolor unes vegades, i un prou de fastidi les més, per la “faeneta” que els ha fet morint-se en moment tan inoportú.

 

Per mes que als dos els resulte dolorosa la situació, no deixen de recordar el sopar i la velada que els esperava eixa nit, en data tan senyalada per ad ells, creant un clima d’incertitut en el que acaben no sabent qué fer, si deixar-ho tot i anar-se’n a pel tren, o fer com que no s’han enterat de l'òbit ni del telegrama i anar-se’n a sopar a l’Astoria.

 

L'elecció és delicada. Inclús es baralla el tema del remordiment, els afectes antics i tantes coses... Quan per fi ho tenen decidit, un atre telegrama que en eixe moment arriba, determina la resolució de tan conflictiu assunt.

 

Tornar a REPERTORI