Tornar a REPERTORI

 

"QUANT MÉS AMIGUES..."

RSGAE: 6.344.603      ISBN: 84-932597-7-2

 

Monòlec en un acte. Duració 40 minuts. Una actriu

Intérpret: Belem.

L'acció en una sala d'estar. Época actual.

 

Sinopsis argumental:

 

Belem és amiga de Pepa. Amiga de sempre, des de l'escola, per lo tant es considera en autoritat suficient per a parlar-li clar en qualsevol moment i qualsevol circumstància.

 

Hui Belem visita a Pepa en sa casa, on es troba reclosa sense eixir al carrer des de fa semanes degut a una recaiguda del seu estat de salut. La visita de Belem no ha segut espontànea ni precipitada, puix que a cosa feta, esperà varies semanes per a anar a vore-la, i fa saber a Pepa que està francament dolguda en lo més íntim perque no fon la primera, o de les primeres, en ser avisada de l'estat en el qual es trobava la seua amiga. El seu orgull “de amiga” es va vore sériament ultrajat a causa de tal desatenció.

 

El diagnòstic de la malaltia segons la pròpia interessada és una depressió de cavall, pero Belem, en bon ull clínic per a tot lo diví i humà li fa vore que està equivocada, i li mostrarà una a una en tota cruea, la immisericordiosa relació de les circumstàncies que l'han portat a l'actual estat.

 

La patent inferioritat física de Pepa en relació a les demés amigues, el patent fracàs en els escassos hòmens que en sa vida l'han pretés, el més que segur rebuig que ara li demostra el seu actual amic, al qual ella mateixa ha vist en companyia de una atra chica que la aventaja en casi tot...

 

Una relació “sincera” de fets, que sumirà a Pepa en una situació més que insostenible. Pero és que Belem és amiga de Pepa, una de les millors i més antigues amigues, i deu de parlar-li sempre en la claritat que la caracterisa perque com ella sol dir: “quant més amigues, més clares”.

 

Tornar a REPERTORI