Tornar a REPERTORI

 

"QUE ESTEM ESPERANT-LA"

RPGI: V-6163/86.      ISBN: 84-920101-0-X

 

Drama en un acte. Duració 40 minuts. Quatre actrius i dos actors.

Personages: Concha, Marisa, Rosa, Lina, Gaspar i Joan.

L'acció en el saló d’una casa de classe mija. Época actual.

 

Sinopsis argumental:

 

Concha recrimina a Gaspar, el seu marit, la seua falta de caràcter a la qual atribuïx que Marisa, la filla més menuda, s’haja desviat del bon camí caent en el vici de la droga. Absentada Marisa de casa des de fa dos dies per haver-se escapat, Rosa, germana major, l’ha trobada al fi en l’ajuda de Lina i Joan, dos amics que compartixen la seua preocupació en eixos moments. Rosa torna de nit anunciant el retorn imminent de Marisa, i recomana als pares que la deixen a soles en ella per a evitar escenes violentes.

 

Joan i Lina porten a casa a Marisa immersa en una crisis en el síndrome d'abstinència, tenint lloc una escena d’intens dramatisme on Marisa intenta explicar els motius que l’han dut a la droga, i que són l'incomprensió i falta de comunicació en quants la rodegen.

 

Concha, que ix en sentir-les arribar, es mostra inflexible en Marisa, intentant impondre la seua autoritat de mare. Marisa, en quant troba un moment de distracció en Rosa, s’escapa de nou.

 

Rosa, percatant-se de que ha fugit, crida de nou a Joan, contant-li-ho i demanant-li ajuda. Rosa i Gaspar mantenen un diàlec de reflexió intentant comprendre el perqué de l’afonament de Marisa, que l’ha dut a eixa situació degradant en la que ningú de la família podia arribar a pensar que fora possible caure.

 

Joan i Lina troben a Marisa, desgraciadament, tart, puix esta s’ha injectat una sobredosis, a causa de la qual mor.

Al notificar la notícia a la família, Concha, en evidents signes de demència, nega que sa filla puga haver mort, i demana que li la porten per a cuidar-la, puix que tots en la casa estan esperant-la.

 

Tornar a REPERTORI