Tornar a REPERTORI

 

"¡QUINA FAMILIA!"

RGPI: V-5569/96.      ISBN 84-931034-1-1

 

Comedia en dos actes. Duració 90 minuts. Quatre actrius, quatre actors.

Personages: Paula, Maria, Carme, Rita, Nicolau, Isidor, Pepe i Quique.

L'acció en el saló d’una casa de classe mija. Época actual.

 

Sinopsis argumental:

 

Isidor és un professor de facultat a punt de jubilar-se, que podria passar pel perfecte eixemple de sabi distragut, dels que mai recorden on s’han deixat inclús la jaqueta que duen posada. En açò li ajuda maravellosament Carme, la seua dòna, que no és que no sàpia on té la jaqueta, sino que ni se’n recorda de l’última paraula que acaba de dir.

 

Paula, la filla major, és el verdader àngel guardià de la casa. La que es preocupa de que tot ixca lo millor possible i el pany de llàgrimes de tots, quan és menester una ajuda.

 

Pepe, el fill major, està ara passant uns dies en la família perque acaba de renyir en la dòna, i com ella és l’ama de sa casa, casi que l’ha tirat al carrer.

 

Rita, l’atra filla, està casada en Nicolau, pero com este ha fichat en "l’INEM", s’han anat els dos a viure uns mesos en els pares, que per ad això es veu que estan els pares. Per ad això i per a soportar els succeïts roïníssims que conta Nicolau, en l’agravant de que ademés, els explica.

 

Quique és tot un cas. De setze anys, acabat d’entrar en la pubertat, veu el món com si ell fora l’únic gall d’un immens galliner, i du màrtir a la pobra Maria que ya no sap a on ficar-se en la casa, puix que qualsevol corredor, habitació, o cantó del menjador és bo per a que Quique experimente en ella les sensacions de l’atractiu humà...

 

Lo ben cert és que tal família, no és massa diferent de qualsevol atra família normal. ¿O no?

 

Tornar a REPERTORI