Tornar a REPERTORI

 

"SEQÜESTRADES"

RGPI: V-2018/93.     ISBN: 84-606-1578-2

 

Drama en dos actes. Duració 90 minuts. Sis actrius i quatre actors.

Personages: Abadesa, Caritat, Pietat, Maria, Adelina, Clara, Retor, Samuel, Sec, i Vito.

L'acció en el refectori d’un convent de clausura. Época actual.

 

Sinopsis argumental:

 

En el refectori d’un convent de clausura situat en les afores d’un poble, se troben reunides tres de les sis monges que l’habiten. La Orde de qui depenen ha decidit tancar el convent traslladant a les monges a un atre on tinguen més companyia, lo qual causa certa tristor a la majoria d’elles.

 

Una germana entra notificant a les presents que s’ha rebut una visita inesperada, resultant ser tres hòmens que han parlat en l'abadesa demanant-li hostage per una nit. Sorpreses per tan infreqüent notícia coneixeran de seguida la verdadera situació.

 

Els hòmens resulten ser tres roders que han fugit d’una presó pròxima, i pretenen ocultar-se en el convent pensant que allí no els buscarà ningú.

 

L’indesijable situació fa que cadascuna de les monges, plenes de temors per la circumstància exponga els seus sentiments, les pors, i les seues desesperacions, davant de lo que es pensen que puga passar, i que en efecte ocorre. Un roder abusa d’una de les germanes, forçant-la, lo qual li produïx un trauma que la fa desequilibrar-se mentalment.

 

Veent que el temps passa i els roders no pensen en anar-se, les monges consideren que elles deuen de passar a l'acció, i intenten eixir del convent per a demanar ajuda, pero són descobertes i maltractades per haver-ho intentat. Arribada la circumstància a una situació llímit, en una mort pel mig, l'abadesa, inspirada per les paraules del Llibre d’Ezequiel, pren el paper d’eixecutora, complint la sentència divina.

 

Tornar a REPERTORI