Tornar a REPERTORI

 

"UN DENARI DE COURE"

RGPI: V-355/89. ISBN: 84-88563-01-9

 

Intriga en dos actes. Duració 90 minuts. Tres actrius i tres actors.

Personages: Míriam, la Fiscal, Fabià, Advocada, Oficial Primer, Oficial Segon i Veu.

L'acció en la cela d’una presó. Época actual.

 

Sinopsis argumental:

 

Míriam és una jove de vintidós anys, atractiva, moderna i prou inteligent, a la que la mala sort ha fet víctima últimament, puix que ha passat per l’amarga experiència de vore assessinat a son pare.

 

Per circumstàncies aparentment casuals, Fabià, promés de Míriam, és testic personal del crim, ya que la nit del succés estava jugant una partida d’escacs en don Víctor, pare de Míriam, invitat per ell en el despaig de sa casa.

 

El mòvil del crim, comés segons declaracions de Fabià, per un individu estrany i d’aspecte suramericà, és el robo, puix don Víctor era propietari d’una valiosa colecció de monedes que casualment estaven veent ells aquella nit, i que l'assessí se’n portà després de matar a don Víctor i atacar violentament a Fabià donant-lo per mort.

 

L’estranya circumstància d’haver trobat la policia un denari de coure en poder de Fabià, pertanyent a la colecció robada, i que este no puga explicar el motiu de tindre’l, fa que el Juge Instructor haja decretat el seu processament, empresonant-lo.

 

L'acció de l’obra té lloc precisament en l’interval des de que van a jujar-lo, fins que la Fiscal comunique el fall de la sentència. Sentència que per supost serà exculpatòria per a Fabià, vista la particularitat d’haver segut també una de les víctimes en el cas.

 

A pesar de tots els proyectes de futur de Fabià, una volta resolt el seu cas, certes conversacions desenrollades en la cela entre ell, Míriam i l’Advocada, donaran pas a un final inesperat i d’intensa força dramàtica.

 

Tornar a REPERTORI