Tornar a REPERTORI

 

"UN HOME I UN PAPER"

RSGAE: 10.349.159

 

Comedia en un acte. Duració 40 minuts. Dos actrius.

Personages: Alba i Cèlia.

L'acció en un escenari buit. Época actual.

 

Sinopsis argumental:

 

En l'escenari buit d'un teatre de la capital, un dia sense funció, es reunixen dos destacades actrius d'una mateixa companyia, per a intercanviar alguns punts de vista relacionats en l'espectàcul en el qual estan intervenint actualment.

 

En el primer moment del seu encontre, les dos es referixen a temes banals sense major importància, pero, com les cireres, les paraules s'aniran enredrant per a plantejar els diferents problemes pels quals passa el teatre en l'actualitat, en les inevitables comparacions cap a uns atres temps de l'escena en que la professió gojava d'un “estatus” prou més favorable.

 

Arribades a un determinat moment del diàlec, on es parla d'un proyecte del que les dos tenen alguna informació, encara que no per camins massa clars, Cèlia planteja de sobte les seues possibilitats per a assumir el paper principal en eixa pròxima obra a estrenar. Des d'este moment, canviarà el to de la conversació mostrant-se les dos dònes contendents extremes.

 

Per supost, Alba, primera actriu de la companyia, considera una ofensa personal per part de la seua companyera, el fet de posar en dubte la seua primacia, davant de la possibilitat d'encapçalar el repartiment.

 

Segons pròpia expressió: “Una companyia estable no sol contractar a una primera actriu per a interpretar papers secundaris”, frase esta que donarà peu a Cèlia, per a mostrar certa classe de joc brut desenrollat per la seua banda, en el qual ha intentat subjugar al director de la companyia en maniobres personals, en l'únic fi de poder obtindre per a sí “un paper”, a través “de l'home”.

 

Tornar a REPERTORI