Tornar a REPERTORI

 

"¡VAJA UNA HISTORIA!"

RSGAE: 2.566.700     RGPI: V-2054/93.

 

Comedia en dos actes. Duració 90 minuts. Tres actrius i quatre actors.

Personages: Contemporànea, Moderna, Antiga, Aleixandre, Colon, Cecil i Tramoyiste.

L'acció en un escenari mig buit. Época actual.

 

Sinopsis argumental:

 

En motiu de qualsevol acontenyiment commemoratiu, l'Història es fa present als humans per a intentar posar en clar alguns punts que pareix ser no estan massa clars.

 

Per a tal treball, l'Història es disgrega en tres personages femenins adoptant cadascú d’ells una época distinta; Antiga, Moderna i Contemporànea. I per orde aniran referint-nos en toc còmic, les parts més fonamentals i conegudes dels acontenyiments que en sons temps varen ocórrer.

 

Nostra sorpresa serà anar descobrint aspectes fins ara desconeguts d’una sorprenent comicitat, que ve a incrementar-se en la presència en escena d’alguns dels personages que l'Història acaba de comentar. I aixina, Aleixandre Magne, Cristòfol Colon, i Cecil B. de Mille, ens presentaran anècdotes plenes d’ironia que de ser certes podrien haver canviat el curs de la mateixa Història.

 

¿Havia pensat vosté si Aleixandre resolgué de veres l’assunt aquell del nuc gordià, tallant-lo en un colp d’espasa? ¿Sabia per qué mai es separava de la capa que li furtà al rei Darío després de véncer-lo?

 

¿Està segur de que Cristòfol Colon fon un mariner genovés, i no el fill d’un fabricant de panyeria de Sabadell i per lo tant català? ¿Sap acàs cóm es va fer en els mapes que li mostraven el camí par a arribar fins a un nou continent?

 

Unes quantes situacions desbaratades de marcat efecte còmic, ens ensenyen que l'Història sempre s’ha escrit com s’ha volgut, pero, ¿com ha volgut, qui?

 

Tornar a REPERTORI