Tornar a REPERTORI

 

"EL MERCADER AMANT"

RSGAE: 10.764.031

(Basada en l'obra homònima de Gaspar Aguilar)

 

Comèdia en un acte dividit en dos quadros. Duració 45 minuts. Dos actrius i cinc actors.

Personages: Labinia, Lidora, Belisari, Astolf, Pare, Don Garcia, i Loaysa.

L'acció en una placeta del barri de Sant Bult de Valéncia. Época indeterminada.

 

Sinopsis argumental:

 

Dos jóvens amics, Belisari i Astolf, ric mercader i secretari respectivament, pretenen a Labinia i Lidora, dos fermoses dònes de distintes famílies pero amigues des de sempre.

 

Belisari no s'atrevix a demanar relacions a Labinia perque sospita que ella l'acceptaria pels seus diners, i ell lo que desija és un amor verdader. Astolf, enamorat de Lidora, no té el mateix problema perque la seua fortuna no existix en cap lloc. En una conversació entre els dos amics, proponen posar a prova a les dònes, fent circular el remor de que Belisari ha perdut tota la seua fortuna de la nit al matí, trobant-se sense res que poder oferir a la seua amada, i fent llavors la prova de demanar-la per vore si ella l'acceptaria.

 

Per a fer creible l'assunt, puix que els diners no es poden amagar, diran que la fortuna ha passat tota a mans de Astolf en una jugada del destí, i una vegada tramat l'assunt començarà la ficció. Per atra part, Don Garcia, vell noble del barri, vol casar-se en Labinia acordant en el Pare de la chica un matrimoni que ella rebuja des de un principi.

 

La situació es complica quan creent el Pare, Labinia, i Lidora, que Astolf és ara el verdader ric, tots acaben creent-se víctimes d'un desengany, que acabarà solucionant el vell Don García, de la manera més elegant que es podia sospitar.

 

Tornar a REPERTORI